torstai 28. heinäkuuta 2016 | 21.37

Makumatka Italiaan

Toteutettu yhteistyössä Arinan kanssa

Image and video hosting by TinyPic

Muuan viikko sitten olin herkuttelemassa Arinan järjestämässä tapahtumassa, jossa muiden bloggaajien kanssa pääsimme kuulemaan ja näkemään uudistunut Rosso, nauttimaan herkullisista antipastoista, roomalaisista pizzoista kuohujuomien kera, jatkamaan italialaista iltaa herkullisille gelatoille ja erikoiskahveille alakertaan Bacaro doppio-kahvilaan ja päättämään ilta Vanhalle Paloasemalle iltadrinkeille. 

Täytyy antaa erityismaininta aivan ihanalle henkilökunnalle kaikille näissä pisteissä toiminneille asiakaspalvelijoille, joissa kävimme. Taattu halu tulla aina uudelleen ja uudelleen asioimaan paikkaan vaikuttaa suuresti se, kun näkee iloisen, aidon ja vilpittömän asiakaspalvelijan, jonka kiinnostus alaa kohtaa huokuu.

Rosson uusi ilme kaikkine sisustuselementteineen ja upeine ruokineen sekä Bacaro doppio, joka on kiistatta yksi Oulun kauniimmista kahviloista ovat enemmän kuin vierailemisen arvoisia paikkoja! 
Rosso

Image and video hosting by TinyPic

Heidi, Tiia ja Ulla 
kertoivat meille alkuun päivänohjelmasta ja Rosson arvomaailmasta. Enpä osannut arvata, että ensimmäinen Rosso avattiin jo vuonna 1978! Mikä mukavinta ravintolassa on se, että ne ovat hyvin lapsiystävällisiä paikkoja, jossa pienimmätkin asiakkaat otetaan mainiosti huomioon.

Alkujuomaksi sai valita mm. venetsialaista Aperol spritziä vuodelta 1919, joka on maultaansa camparimainen, mutta hieman makeampi ja raikas juoma. Toisena vaihtoehtona oli Bellini, jossa kuohuviinin kepeyteen yhdistyy persikan ja vadelman maut.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Meidän seurueen valinnaksi osottautui Bellini- kippis!

Alkujuomat tilattuamme kävimme hakemassa salaattipöydästä hieman salaattia ja ihan parasta italialaista focaccia leipää, 
joita kerettiin maistella ennen kuin antipastamme saapuivat pöytään. 

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Antipastat

Image and video hosting by TinyPic

Pariloitua vuohenjuustoa, hunajaa ja yrttisalaattia
(mun lyömätön lemppari)

Image and video hosting by TinyPic

Ilmakuivattua kinkkua, puolikuivattua tomaattia ja yrttisalaattia

Image and video hosting by TinyPic

Kylmäsavulohta, friteerattua kaprista ja yrttisalaattia

Image and video hosting by TinyPic

Tämän jälkeen pääsimme seurailemaan avokeittiön luukun toiselta puolen kuinka kokit olivat valmistamassa pizzoja. Roomalaisissa pizzoissa levitetään pohjan päälle tomaattikastike ja ripotellaan juusto pinnalle, jonka jälkeen se paistetaan koivuhaloilla lämmitettävässä kiviuunissa ja vasta uunista pois otettua täytteet asetellaan päälle.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Salmone & scampi rustica
Kylmäsavulohta, chili-valkosipuliöljyssä marinoituja jättikatkaravunpyrstöjä ja parmesaania

Image and video hosting by TinyPic

Verdure rustica
Artisokkaa, puolikuivattua tomaattia, oliiveja, munakoisoa, pinjansiemeniä ja parmesaania

Image and video hosting by TinyPic


Roma rustica
Ilmakuivattua kinkkua, vuohenjuustoa, viikunalla maustettua balsamicoa ja artisokkaa

Image and video hosting by TinyPic


Pollo rustica
Broilerinfileetä, gorgonzolaa ja melonia

Image and video hosting by TinyPic

Roomalaisista pizzoista lempparit oli kylmäsavulohella ja valkosipulioliiviöljyssä marinoidut jättikatkaravunpyrstöt sekä broilerinfile.


Bacaro doppio

Image and video hosting by TinyPic

sijaitsee kauppakeskuksen katutasossa, joka omaa pienen ulkoterassin. Kahviloita Suomessa on kaksi, joista toinen on Raision Myllyssä.
Kolme selkeää italialaista tuotetta, jotka näkyvät kahvilassa ovat erikoiskahvit segafredo kahviin tehtynä, pariloidut leipät ja
ennen kaikkea maukkaat gelatot.
Sisustussuunnittelija Jaana Ekmanin panostus näkyy, jonka tarkoituksena on tuoda
 italialaista henkeä kahvilaan aitoja marmoripöytiä myöten.


GELATOT
eli italialaiset artesaanijäätelöt valmistetaan Valkean pohjakerroksessa Sokoksen Herkussa, josta niitä voi myös ostaa. Pasi, the gelatomestari, piipahti kertomassa gelaton eroavaisuuksista normaaliin jäätelöön ja kuinka gelatoa valmistetaan. Suurimmat erot tavalliseen jäätelöön ovat itse valmistustapa, rakenne ja maku.

Ero normaaliin jäätelöön on se, että gelato valmistetaan aina täysmaitoon eikä kermaan. Tämän vuoksi gelatossa on rasvaa korkeintaan 8%, kun taas yleisemmin kermajäätelössä sitä löytyy n.12%.
Jäätelö tarjoillaan mielellään -13-14 asteisena.
Valmistuksessa ei käytetä lainkaan lisäaineita, sillä jäätelö pyritään aina tarjoamaan tuoreena.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
© Sarianna
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Ihana Jarno laittoi mun gelatokuppiin mangoa, minttua ja mustikka-mascarponea

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Vanha paloasema 
Kiertueen viimeinen etappi osui ihan kulman vieressä olevalle Vanhalle paloasemalle. Päästiin näkemään uudistettu terassi, joka oli saanut uutuutena grillin. Nyt siis juoman kaveriksi on mahdollista tilata pientä ruokaa! Patio näytti todella viihtyisältä keidastyylisellä asetelmalla. 
Mieleen piirtyi heti syksyfiilikset nähtyäni tukipylväiden ympärille kierretyt valojohdot, jotka valaisevat himmeästi illanviettoa. 
Täällä siis on jo yksi iltojen hämärtymistä odottava tyyppi!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Kiitos Arinalle makumatkasta Italiaan
sekä
kiitos seuralaisilleni
Tiinalle, Sarkulle ja Emmille!

2 kommenttia:

  1. Itsellä kun ei tuo Rosso nappaa kun joskus n. 5vuotta sitten saanut erittäin huonoa palvelua siellä sekä huonoa ruokaa. Varmaan muuttunut niistä ajoista ja näyttää ainakin hyvältä nuo ruoat että pitäiskö käydä joskus testaan uudelleen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä aina ikävää, kun tuommosista käynneistä jää huonot fiilikset! Mie oon nyt jo neljästi (tämä tapahtuma mukaan lukien) käyny Valkean Rossossa syömässä ja joka kerta on ollut aina yhtä positiivinen! Joten rohkeasti kumoamaan vanhat kaunat. ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä