keskiviikko 14. syyskuuta 2016 | 23.19

Banaani-kvinoaleipä

Jos siellä hedelmäkorissa on tummiksi menneitä banaaneja, joita ei tee mieli syödä- ovat ne täydellisiä juuri banaanileipään! Extrana tässä leivässä kokeilin kvinoaa muutaman ruokalusikallisen verran, joka antoi kivan suutuntuman sekä proteiinilisän -ei ole siis pakollinen leivässä. :)

Leivän teon helppous ja nopeus yllätti positiivisesti! Leivästä on olemassa myös perinteinenkin versio, mutta itseä kiinnosti kokeilla terveellisempää versiota. Leipä oli niin hyvää, että ennätin ottaa kuvat valmiista leivästä kun sitä oli jäljellä enää puolivuoallista. Se kaiketi kertoo kaiken. :D


Image and video hosting by TinyPic

Banaani-kvinoaleipä
(maidoton, gluteeniton)

4 (tummaa) Banaania
(+koristeluun ½ banaani)
4-5 rkl Kvinoaa
2 dl Kookosjauhoja
1 dl (gluteenittomia) Kaurahiutaleita jauheena
1 tl Leivinjauhetta
1 rkl Psyliumia
4 Kananmunaa
1 tl Kanelia
1 tl Suolaa
1 tl Vaniljasokeria
3 rkl Kookosöljyä (sulatettua)

Image and video hosting by TinyPic

1. Laita uuni 180'c asteelle.

2. Keitä kvinoaa ohjepakkauksen mukaan.

3. Muussaa banaanit kulhossa.

4. Riko kananmunat yksitellen banaanien joukkoon 
samalla sekoittaen sekä kookosöljy.

5. Aja kaurahiutaleet blenderissä jauheeksi.
Sekoita kuivataineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi 
banaani-muna-kookosöljy seoksen joukkoon.

6. Lisää valmista kvinoaa taikinaan 2rkl.

7. Sekoita kaikki aineet sekaisin.

8. Voitele leipävuoka margariinilla.
Halutessasi leikkaa puolikkaasta banaanista 
viipaleita ja aseta ne vuon pohjalle kahdessa rivissä.
Tämän jälkeen levitä pohjalle pari lusikallista
kvinoaa.

9. Kaada banaanitaikina vuokaan ja paista
uunin keskitasolla n.45 minuuttia.


Image and video hosting by TinyPic

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä